27 Şubat 2014 Perşembe

Allah herkese hayırlı Cumalar nasip etsin.

Hutbelerde ve namazda dünyadaki tüm mazlumlar için, Allah'ın dünyadan bu karmaşayı kaldırması ve dünyaya tekrar bereket gelmesi ve sevginin hakim olması, İslam'ın doğru anlaşılıp uygulanması için dua edelim ve dua isteyelim.


Din güzel ahlaktır, din sevgidir, din güzellik sunmak ve bunda da yarışmaktır, din kendisi ihtiyaç halinde olduğu halde verebilmektir, din muhtaç olanı ön planda tutmaktır, din misliyle güzellik yapmaktır, din kararlı olmaktır, din yılmamaktır, din kim ne der korkusu olmadan vermektir.

Din ile hayat bir bütündür, Kuran ahlakı hayatın tamamına hakimdir önemli olan bunun gerekliliğini ve aciliyetini görmek ve uygulamaktır.


İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir. (Fussilet Suresi, 34)

Allah yolunda infak edin ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah, iyilik edenleri sever. (Bakara Suresi, 195)